03 954 pump not going on - Honda Motorcycles - FireBlades.org
Honda FireBlade Discussion of the Honda CBR 900RR, Honda CBR 929RR, Honda CBR 954RR, and Honda CBR 1000RR Motorcycles.

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 17 Old 09-20-2008, 3:16 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
03 954 pump not going on

ok swo i just picked up a 03 954 needs some tlc well this kid hacked the wiring on this bike so i said hell il get a harness sooo i put the main harness in and poof pump isnt goin on and fi light is lite after u try to start it i changed all the relays to the ones it came with/////the bike was running wen i got it the wires were hacked and the tack wired were no more please advise
954kid911 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 Old 09-21-2008, 1:27 AM
 
Join Date: 09-29-2007
Location: Seattle WA
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 12
 
Re: 03 954 pump not going on

These should help. Grab a test light and dig in.
Attached Thumbnails
954wiringpg1.jpg‎   954wiringpg2.jpg‎  
maherj is offline  
post #3 of 17 Old 09-21-2008, 4:05 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

hey thanks found one prob now have another ques where is the angle sensor what does it look like where is it?
954kid911 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 17 Old 09-21-2008, 4:06 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
954kid911 is offline  
post #5 of 17 Old 09-21-2008, 5:39 AM
Global Moderator
 
bladeracer's Avatar
 
Join Date: 11-14-2003
Location: Perth, WestOz
Age: 53
Posts: 32,034
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Reputation Power: 229
                     
Re: 03 954 pump not going on

On the 954 I think it's on the back of the headlight.

"I won't forget that ride for a while. Maybe you're right. Living fast might be worth the final crash. Maybe that's the secret you fliers know." - Flight of the Intruder
bladeracer is offline  
post #6 of 17 Old 09-22-2008, 11:29 PM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

ok now i got it all figured out i got the new harness for the tac and i jumped the angle sensor nowww i have no spark the bike ran perfect with no probs b4 i did the harneses i had to unplug the ecu now i have no spark from the ecu i checked everythin u think it maybe the ecu i have injectors pumping away but no spark im stumped any info ?
954kid911 is offline  
post #7 of 17 Old 09-22-2008, 11:48 PM
Global Moderator
 
bladeracer's Avatar
 
Join Date: 11-14-2003
Location: Perth, WestOz
Age: 53
Posts: 32,034
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Reputation Power: 229
                     
Re: 03 954 pump not going on

Why did you jump the bank angle sensor?
If you re-connect it do you get spark?

"I won't forget that ride for a while. Maybe you're right. Living fast might be worth the final crash. Maybe that's the secret you fliers know." - Flight of the Intruder
bladeracer is offline  
post #8 of 17 Old 09-23-2008, 9:20 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

im thinking the guy who had the bike before me used it as a streetfighter the front harness was mutilated soo i did all the wires the bankangle sensor was on it so i twisted the oter side wires together i jumper it rite ?
954kid911 is offline  
post #9 of 17 Old 09-23-2008, 9:26 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

i have no poer coming out of the computer to the injectors at all the injectors work ok all sensors are connected ok kickstand sensor ok i tryed everything
954kid911 is offline  
post #10 of 17 Old 09-23-2008, 9:30 AM
Global Moderator
 
bladeracer's Avatar
 
Join Date: 11-14-2003
Location: Perth, WestOz
Age: 53
Posts: 32,034
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Reputation Power: 229
                     
Re: 03 954 pump not going on

I haven't opened up the bank angle sensor to see how it works but as far as I know it's a simple sliding switch which is normally open. It closes when the bike falls over.
I don't think jumping it is as simple as twisting the wires together.
Reconnect it and see if it works...

"I won't forget that ride for a while. Maybe you're right. Living fast might be worth the final crash. Maybe that's the secret you fliers know." - Flight of the Intruder
bladeracer is offline  
post #11 of 17 Old 09-23-2008, 7:44 PM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

i never had one when i got the bike it was off the guy really f***ed up the wiring on the bike i believe he stunted it so he didnt want the bank sensor i saw on forums to tie together the outer 2 wires to jump it how can i check to see if its the ecm i might have blown it when putting wires back together and i pluged the mapsensor plug to the tps and the tps to the map
954kid911 is offline  
post #12 of 17 Old 09-24-2008, 1:22 AM
Global Moderator
 
bladeracer's Avatar
 
Join Date: 11-14-2003
Location: Perth, WestOz
Age: 53
Posts: 32,034
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Reputation Power: 229
                     
Re: 03 954 pump not going on

Hmmm...maybe jump it the same way it was jumped on the old harness then?
The only practical way to check the ECU is to replace it with a known good one and see if the problem goes away.

"I won't forget that ride for a while. Maybe you're right. Living fast might be worth the final crash. Maybe that's the secret you fliers know." - Flight of the Intruder
bladeracer is offline  
post #13 of 17 Old 09-26-2008, 9:43 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

ok so i ordered a bankangle sensor and a new ecm off ebay hopefully it will work a new ecm is $850 so used will be just fine lmao
954kid911 is offline  
post #14 of 17 Old 09-27-2008, 3:52 AM Thread Starter
 
Join Date: 09-20-2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

put the bankangle sensor nothing waiting for the ecm hope to god thats the problem
954kid911 is offline  
post #15 of 17 Old 09-27-2008, 2:39 PM
 
Join Date: 09-08-2008
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 03 954 pump not going on

had the same problem man you should try the this i was in the same boat you are Ok here is what i am dealing with.

Bike will turn on but no pump.

Here is the problem. DIODE under the ignition switch.

When this goes bad or breaks you can replace it with a new one.

What it does!

I am not sure how it works but it supplies the ICM with around 9v of power. IT IS NOT A RESISTOR.

Ok here is the backyard way to test this. IT WORKS I JUST DID IT!
(For a quick fix)

Take a 9v battery and ground the neg side to the frame. Now take the connect the pink wireunder the ignition to the positive side.

Turn the bike on and the pump will kick on if the diode is bad

try this man a new diode is like 5 dollars
kagmyster00 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda Motorcycles - FireBlades.org > Honda Motorcycle Models > Honda FireBlade

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Motorcycles - FireBlades.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
A valid e-mail address is REQUIRED. You will not have access to any site features until you activate your account using the activation e-mail that is sent to this address.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's the going rate on a few 954 parts prorider17 Honda FireBlade 2 09-16-2008 6:03 AM
fuel pump wont wind on start up 954 cbr954ns General Discussion 3 03-29-2008 3:56 PM
Fuel pump not coming on RoooStEr Honda RC51 5 05-15-2007 5:30 PM
Fuel pump problem 03 954 ReSpEcT Honda FireBlade 1 03-17-2007 11:27 PM
Bike's Fuel pump will not kick on xxshawnxx Honda FireBlade 6 05-31-2004 1:34 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome