02 954RR Won't start Help please!!! - Honda Motorcycles - FireBlades.org
Honda FireBlade Discussion of the Honda CBR 900RR, Honda CBR 929RR, Honda CBR 954RR, and Honda CBR 1000RR Motorcycles.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 14 Old 05-28-2010, 10:38 PM Thread Starter
 
Join Date: 05-28-2010
Location: Va
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
02 954RR Won't start Help please!!!

Hey guys was wondering if anyone can help?? I got a 02 954RR Bought from a guy who says he got some bad gas in the bike it has a miss that got worse. Have drained all gas and put fresh back in, Bike wouldn't start so i began checking the spark, the bike has power to the coil pack plug in on all cylinder's but no fire to any spark plugs or the wires?? can anyone help thanks!!!
Slow95maro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 Old 05-29-2010, 2:43 AM
Global Moderator
 
bladeracer's Avatar
 
Join Date: 11-14-2003
Location: Perth, WestOz
Age: 53
Posts: 32,034
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Reputation Power: 229
                     
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

Quote:
Originally Posted by Slow95maro View Post
Hey guys was wondering if anyone can help?? I got a 02 954RR Bought from a guy who says he got some bad gas in the bike it has a miss that got worse. Have drained all gas and put fresh back in, Bike wouldn't start so i began checking the spark, the bike has power to the coil pack plug in on all cylinder's but no fire to any spark plugs or the wires?? can anyone help thanks!!!
No spark while cranking the engine on any of the plugs?
Maybe a killswitch problem?
Is the fuel pump priming normally?

"I won't forget that ride for a while. Maybe you're right. Living fast might be worth the final crash. Maybe that's the secret you fliers know." - Flight of the Intruder

Last edited by bladeracer; 05-29-2010 at 4:31 AM.
bladeracer is offline  
post #3 of 14 Old 05-29-2010, 4:14 AM
 
Join Date: 10-25-2008
Location: reno
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 11
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

I had a problem like this and spent hours and hours trouble shooting and finally found someone with an ecm so I swapped them out an the problem was solved. Not saying that is what the problem is but maybe you can ask around to see if you can swap with anyone just for a second that way you can eliminate a crazy computer right off the get go.
kylenv is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 14 Old 05-29-2010, 4:24 AM
 
Join Date: 10-25-2008
Location: reno
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 11
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

O'yeah other things I would check.
Make sure all your grouns are secure and all the wires are snapped in properly thru out the bike
Make sure your battery is strong
Next test your cam pulser generator, not sure if the is the exact wording of this item but I have had this fail and your ecm will play tricks on you
Of course make certain your fuel pump is priming as mentioned above
Also mentioned, take your killswitch on the bars is working properly sometime just take it off the bars and look to see if anything is broken or brittle.
After that bang your head into the wall as you are going to just have to start slowly working your way thru the bike and testing and making sure all things are functioning proper. Good luck I love working on my bikes but hate these types of issues as they can become a real pain in the butt for me. Hope you figure it out quickly
kylenv is offline  
post #5 of 14 Old 05-29-2010, 1:54 PM Thread Starter
 
Join Date: 05-28-2010
Location: Va
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

Hey thanks for the help guys im going to give it all a shot. Will most likely end up banging my head against the wall lol. And if it was a kill switch problem would i still have to power to the coils? and the bike actually turns over just no fire on the spark plug
Slow95maro is offline  
post #6 of 14 Old 05-30-2010, 12:39 AM
 
Join Date: 05-27-2010
Location: kentucky
Posts: 262
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 10
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

if you have no fire but your pump primes check your tilt sensor
929guy is offline  
post #7 of 14 Old 05-30-2010, 10:28 PM
 
Join Date: 11-06-2009
Location: wxjra9
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 11
   
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

I had the same issue after a bad ground connection on my 929, Unfotuanatly it Was a bad ECU for me. I had 12v on the coil when the key was switched on, but no 100v when cranking, I put the ECU in my track bike and same ****, so I know the ECU was the problem.
burner303 is offline  
post #8 of 14 Old 02-28-2016, 2:02 PM
 
Join Date: 02-26-2016
Location: Az
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

What issues did your ecm play on you when your pulser failed? I have an 02 954 and I had to replace that exact item. Now the bike wil Not start.
Bigmike88 is offline  
post #9 of 14 Old 02-28-2016, 3:21 PM
 
Join Date: 11-06-2009
Location: wxjra9
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 11
   
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

My pulse generator didn't fail. I had a burnt ground connection inside the main harness. Water got in it and corroded about 12 ground wires. The first symptom was not cluster lighting and no headlight. The next day it was a no start. The ecu was fried. The connector in question is taped up in the main harness on the right side of the fuel tank run along the frame. Orange connector .
burner303 is offline  
post #10 of 14 Old 02-28-2016, 6:06 PM
 
Join Date: 02-26-2016
Location: Az
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

OK I'll check that out. Thank you. And to clarify it was not my pulse generator it was the cam sensor. That tells the injection when to fire. I think that's what it does any ways. But thank you and I'll check it out right now.
Bigmike88 is offline  
post #11 of 14 Old 03-07-2016, 10:18 AM
 
Join Date: 02-26-2016
Location: Az
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

Well I have obtained a Manuel. And still nothing! I have done everything I can thing of and that the book says to. I have 9.3 volts on the pink wire. I'm getting 3.8 volts from the pulse generator. And I'm getting 2.4 at the cam pulse senor. Which the Manuel says .7 minimum so I'm well above that and still no spark no fuel from my injectors. Everything works like it should when you turn the key pump primes. Head lights all doing what they should but not starting. Please please please help. Is there a way to test the ecu? Could it be the ecu?
Bigmike88 is offline  
post #12 of 14 Old 03-07-2016, 3:40 PM
 
Join Date: 02-10-2015
Location: Ayrshire - Scotland
Posts: 242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 5
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

Have you studied the wiring diagram? Are you getting power to the spark plugs? On my 929 its a black and white wire that's on the right side of the airbox. There is a connector there you can check with a voltmeter. If that's dead the bike won't fire.
acemclynch is offline  
post #13 of 14 Old 07-09-2016, 11:16 PM
 
Join Date: 07-06-2013
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

I have a similar problem right now,
the bike wouldn't start last Monday.
I had really shite spark. Cleaned up the plugs but don't think that is the root cause, have checked the initial peak voltage and getting 1.7Volts but then checked the primary peak voltage - getting 17 volts using a Fluke 287 multimeter set to measure peak voltaage.
addict is offline  
post #14 of 14 Old 07-09-2016, 11:24 PM
 
Join Date: 07-06-2013
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 0
 
Re: 02 954RR Won't start Help please!!!

Quote:
Originally Posted by burner303 View Post
I had the same issue after a bad ground connection on my 929, Unfotuanatly it Was a bad ECU for me. I had 12v on the coil when the key was switched on, but no 100v when cranking, I put the ECU in my track bike and same ****, so I know the ECU was the problem.
How did you check for 100v?
did you use a special adapter like the manual says?
did you get any voltage?
addict is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda Motorcycles - FireBlades.org > Honda Motorcycle Models > Honda FireBlade

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Motorcycles - FireBlades.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
A valid e-mail address is REQUIRED. You will not have access to any site features until you activate your account using the activation e-mail that is sent to this address.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1999 Fireblade hard start, now wont start.... MFB_87 Honda FireBlade 15 03-18-2010 11:58 PM
'00 F4 - Won't Start, where do i start? cranks but doesnt fire. dunkd Honda CBR 600 7 07-30-2007 5:32 PM
Well, it's a start... ND4SPD Off-Topic 2 12-13-2005 7:58 PM
my 954rr won't start up?? Robert3RR Honda FireBlade 6 08-06-2005 11:10 AM
cold start(how does your 954 start) JakeT Honda FireBlade 21 06-28-2005 11:01 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome