Honda Motorcycles - FireBlades.org - Reply to Topic
Honda FireBlade Discussion of the Honda CBR 900RR, Honda CBR 929RR, Honda CBR 954RR, and Honda CBR 1000RR Motorcycles.

Thread: quickshifter problem Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Motorcycles - FireBlades.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
A valid e-mail address is REQUIRED. You will not have access to any site features until you activate your account using the activation e-mail that is sent to this address.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
04-23-2013 3:23 PM
CBR954VA
Re: quickshifter problem

[QUOTE=cutsheal5;1105925]You may have to fab something up to make it work with the bent rod, Im sure it can be done. Do you have pics of the pressure sensor itself?

I went with the powercommander too but I went with a pull style sensor and found a shifter that works just right so now its a "gp style" pattern 1up 5down.


Hey, I am looking to do the same with my current GP style set up. What did you get. The Push or the Pull? Also, how did you drill into the shift Rod? Some more info would help and a little instruction so I won't break the shifter when I'm drilling..LOL
12-24-2012 7:49 AM
Stanley954
Re: quickshifter problem

Excellent, sorry again mte. Have a great Christmas.

PS. youll have to come along for a meet sometime.
12-24-2012 6:06 AM
davrosxuk
Re: quickshifter problem

thats okay mate..I got it sorted. PK-POWER mailed me the software to switch it on...all thats left to sort now is the killtime. Cheers anyway, have a good christmas matey
12-24-2012 5:38 AM
Stanley954
Re: quickshifter problem

Mate im proper sorry for the late reply, ive been away for a while. Will get it done tonight assuming it still wants doing.
12-18-2012 11:43 AM
Hung
Re: quickshifter problem

Good topic..quickshift
12-16-2012 7:42 PM
Stanley954
Re: quickshifter problem

I'll give it a go haha, pm me your email buddy
12-14-2012 1:21 PM
davrosxuk
Re: quickshifter problem

nice one mate! you could e-mail it maybe?
12-14-2012 6:04 AM
Stanley954
Re: quickshifter problem

Would only be a few pence mate, get me a brew if we ever cross paths lol. The PK dealer in Houghton-le-Spring claims the software comes with this kit but im not sure if you got it from there. I will see how big the file is, might be able to just upload it somewhere for you to download? either way it will get sorted buddy.
12-13-2012 2:11 PM
davrosxuk
Re: quickshifter problem

cheers stanley954 mate....let me know how much you want to cover costs etc......I would be really grateful for a copy of the disc
12-13-2012 6:40 AM
Stanley954
Re: quickshifter problem

You need the power commander QS software disc to activate it mate, you open the programme and activate it from off to on. When I was looking into PK they said they would supply the software, id give them a bell. Failing tht I have the original disc, could burn you a copy if all goes wrong.
12-13-2012 3:30 AM
davrosxuk
Re: quickshifter problem

I have only had this one a few days???? I will keep tryin to get this one working, it might be software related? someone on the forum mentioned activating in the powercommander software but I just had the settings pop up on their own.....I will do a resistance check although I have no idea what to expect (and I,m rubbish at electricary lol)
12-13-2012 12:05 AM
cutsheal5
Re: quickshifter problem

shouldnt need to be loaded up mine will work on the stand, have you considered just buying the dynojet sensor it may make life alot easier.
12-12-2012 6:47 PM
davrosxuk
Re: quickshifter problem

theres no lights on it at all I havent rode it yet bladeracer because the rod is too short and the gearshift is unusable with my foot but it can be changed by hand and its not under tension before I attempt to change gear...is there a way to test it with a multimeter?
12-12-2012 5:14 PM
bladeracer
Re: quickshifter problem

Quote:
Originally Posted by davrosxuk View Post
well.. I have made a makeshift rod until Harris send me a custom made rod.......the result is not good....I have plugged it into the powercommander and kept the default setting of minimum revs at 4000rpm and a kill time of 75ms....I dont have an install program for the quickshifter......it just recognised it on its own is this correct? there are no downloads for any quickshifter programs at dynojet etc, anyways the gears grind like hell when I try to change with the bike on an abba stand with the revs at 6000 ish......any ideas?

Have you actually ridden it to see if it shifts cleanly while the driveline is loaded up?
12-12-2012 5:12 PM
cutsheal5
Re: quickshifter problem

does it have a light on it? Mine has a little light on it you have to adjust the rods so that the light is green, and when you move the shifter up it should turn red
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome