Honda Motorcycles - FireBlades.org - Reply to Topic
Honda FireBlade Discussion of the Honda CBR 900RR, Honda CBR 929RR, Honda CBR 954RR, and Honda CBR 1000RR Motorcycles.

Thread: 929 backfire through throttle body Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Motorcycles - FireBlades.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
A valid e-mail address is REQUIRED. You will not have access to any site features until you activate your account using the activation e-mail that is sent to this address.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
07-13-2006 1:45 PM
marcelo
Re: 929 backfire through throttle body

Quote:
Originally Posted by haywire4130 View Post
check the vacuum hoses on the throttle bodies, i had a very similar problem when i swapped motors on my bike. i thought they all were just vacuum, but they go to different parts of the throttle body inside. i had 3 hoses in the wrong spots and it made the bike run on 3 cylinders down low. i pulled my hair out for a week! the factory manual has a good diagram in it, if you need a pic of it, email me-
Thanks, I'll check the hoses.
I am taking into a shop next week and let them
sort it out.

Regards,
Marcelo
07-13-2006 2:54 AM
haywire4130
Re: 929 backfire through throttle body

Quote:
Originally Posted by marcelo View Post
Just swapped motors on a CBR929.
Motor I got from E-bay and the bike I picked up as wrecked.
It was orginally going to be a parts bike for my track bike but
when I got it home I realized I had everything in my garage to get it going.
Anyway....Put it all together and it starts fine, then it when it
starts to reach operating temperature it backfires through the throttle body
and almost stalls. It is the second cylinder in from the right side of the bike. I have the airbox off and I can feel hot gas being pushed out of the throttle body.

I think it might be the plug that is only occasionally firing..
I used the best looking plugs out of the two motors but not new ones.
Will get new plugs tonight. If it is not that, any ideas....

Any help would be greatly appreciated.

Thanks

check the vacuum hoses on the throttle bodies, i had a very similar problem when i swapped motors on my bike. i thought they all were just vacuum, but they go to different parts of the throttle body inside. i had 3 hoses in the wrong spots and it made the bike run on 3 cylinders down low. i pulled my hair out for a week! the factory manual has a good diagram in it, if you need a pic of it, email me-
07-04-2006 2:56 PM
marcelo
929 backfire through throttle body

Just swapped motors on a CBR929.
Motor I got from E-bay and the bike I picked up as wrecked.
It was orginally going to be a parts bike for my track bike but
when I got it home I realized I had everything in my garage to get it going.
Anyway....Put it all together and it starts fine, then it when it
starts to reach operating temperature it backfires through the throttle body
and almost stalls. It is the second cylinder in from the right side of the bike. I have the airbox off and I can feel hot gas being pushed out of the throttle body.

I think it might be the plug that is only occasionally firing..
I used the best looking plugs out of the two motors but not new ones.
Will get new plugs tonight. If it is not that, any ideas....

Any help would be greatly appreciated.

Thanks

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome