Linksys Help... - Honda Motorcycles - FireBlades.org
Off-Topic Discussion of anything that doesn't fit anywhere else. If it's related to motorcycles in any way, DO NOT post it here. Post it in General Discussion or a more specific forum.

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 24 Old 03-21-2006, 10:36 AM Thread Starter
 
showmethebombs's Avatar
 
Join Date: 08-09-2001
Location: Vermont
Age: 42
Posts: 4,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 23
 
Send a message via AIM to showmethebombs Send a message via MSN to showmethebombs Send a message via Yahoo to showmethebombs
Linksys Help...

below is my issues (well my issues for the linksys!) Now after settings are in I cannot ping either WAN static from outside the networks. Oh yea, it is a BEFSX41 on each side...

Router # 1: Main office!
Firmware 1.52.9


WAN STATIC: 123.456.789.1011
SN: 255.255.255.252
GW: 123.456.789.1

LAN: 192.168.1.1
SN: 255.255.255.0


DHCP server is off - Windows Server 2003 is doing that.

IPSec pass through = enabled
PPPoE pass through = enabled (but not using)
PPTP pass through = enabled (but not using)

Tunnel 1 (VPN NAME)
VPN Tunnel: Enabled

Local Secure Group: Subnet
192.168.1.0
255.255.255.0

Remote Secure Group: Host


Remote Security Gateway: IP Addr.
Router 2's WAN address

Key Managment: Auto. (IKE)
PFS: Disabled
Pre-shared Key: whatever (but it does not matter it is off)
Key Lifetime: 3600 (off as well)

Under advance only settings checked are:

Operation mode = Main Mode (default)
Other settings: NetBIOS broadcast

__________________________________________________ ______________

Router #2 Remote office
Firmware 1.52.9


WAN STATIC: 321.654.987.1110
SN: 255.255.255.0
GW: 321.654.987.1

LAN: 192.168.1.1
SN: 255.255.255.0


DHCP server is on...

IPSec pass through = enabled
PPPoE pass through = enabled (but not using)
PPTP pass through = enabled (but not using)

Tunnel 1 (VPN NAME)
VPN Tunnel: Enabled

Local Secure Group: Subnet
192.168.1.0
255.255.255.0

Remote Secure Group: Host


Remote Security Gateway: IP Addr.
Router 1's WAN address

Key Managment: Auto. (IKE)
PFS: Disabled
Pre-shared Key: whatever (but it does not matter it is off)
Key Lifetime: 3600 (off as well)

Under advance only settings checked are:

Operation mode = Main Mode (default)
Other settings: NetBIOS broadcast

__________________________________________________ ____________

Any help would be great...

Team Honda - well sorta...
showmethebombs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 24 Old 03-21-2006, 10:42 AM
 
ND4SPD's Avatar
 
Join Date: 07-07-2002
Location: US
Age: 16
Posts: 16,568
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 50
                     
Re: Linksys Help...

Can you get out on the Internet?

Your only issue is that you can't ping your static IP's that are assigned to these routers?
ND4SPD is offline  
post #3 of 24 Old 03-21-2006, 10:49 AM
 
sheepofblue's Avatar
 
Join Date: 07-12-2004
Location: Huntsville AL
Posts: 14,224
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 48
                     
Send a message via AIM to sheepofblue
Re: Linksys Help...

I think that router has a feature that disables PINGs (security)

Must obey the sheep dog
sheepofblue is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 24 Old 03-21-2006, 10:50 AM
 
Join Date: 02-07-2002
Location: UT
Posts: 10,531
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Reputation Power: 46
                     
Re: Linksys Help...

Yeah, check and see if you have a "Stealth Mode".
Oh, and it would help if you had proper IP addresses assigned.
Try tracing to it. If you can get there, you're just blocking Pings - which is a good thing.
BDA116 is offline  
post #5 of 24 Old 03-21-2006, 11:04 AM Thread Starter
 
showmethebombs's Avatar
 
Join Date: 08-09-2001
Location: Vermont
Age: 42
Posts: 4,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 23
 
Send a message via AIM to showmethebombs Send a message via MSN to showmethebombs Send a message via Yahoo to showmethebombs
Re: Linksys Help...

I can get online at both locations - but I cannot get the VPN to establish.

Team Honda - well sorta...
showmethebombs is offline  
post #6 of 24 Old 03-21-2006, 11:05 AM Thread Starter
 
showmethebombs's Avatar
 
Join Date: 08-09-2001
Location: Vermont
Age: 42
Posts: 4,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 23
 
Send a message via AIM to showmethebombs Send a message via MSN to showmethebombs Send a message via Yahoo to showmethebombs
Re: Linksys Help...

Routers are WIDE open at this point....

Team Honda - well sorta...
showmethebombs is offline  
post #7 of 24 Old 03-21-2006, 3:08 PM
 
southpark460's Avatar
 
Join Date: 05-26-2005
Location: Indianapolis, IN
Age: 43
Posts: 806
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 17
     
Send a message via AIM to southpark460 Send a message via Yahoo to southpark460
Re: Linksys Help...

Won't work... You have the same internal IP range at both locations. You need to change one side or the other...
southpark460 is offline  
post #8 of 24 Old 03-21-2006, 3:12 PM
 
Join Date: 02-07-2002
Location: UT
Posts: 10,531
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Reputation Power: 46
                     
Re: Linksys Help...

Quote:
Originally Posted by showmethebombs
I can get online at both locations - but I cannot get the VPN to establish.
Alright, so your real issue is that you can't get a tunnel up? VPNs can be tricky, but where you're using two identical pieces of equipment it should set up pretty easy. Does Linksys have a quick setup guide? I know that most of these low-end units have some sort of easy set-up.
Why do you have the pre-shared secret turned off? What authentication are you using?
Without first-hand knowledge of those in particular, I would say to enter a pre-shared secret, you don't need perfect forward secrecy, but just type something like Test1ng into both configs at pre-shared secret, and keep the key lifetime at 3600. They have to be set the same on both ends and they are necessary.
Once you have the pre-shared and lifetimes set try your tunnel again.
BDA116 is offline  
post #9 of 24 Old 03-21-2006, 3:13 PM
 
abtech's Avatar
 
Join Date: 06-05-2001
Location: Murder City, Michigan
Age: 69
Posts: 8,271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 39
                 
Re: Linksys Help...

You also have 4 digits in the host portion of the WAN address

WAN STATIC: 123.456.789.1011
SN: 255.255.255.252
GW: 123.456.789.1

and your girlfriend too.
abtech is offline  
post #10 of 24 Old 03-21-2006, 4:42 PM Thread Starter
 
showmethebombs's Avatar
 
Join Date: 08-09-2001
Location: Vermont
Age: 42
Posts: 4,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 23
 
Send a message via AIM to showmethebombs Send a message via MSN to showmethebombs Send a message via Yahoo to showmethebombs
Re: Linksys Help...

LOL yeah, that is face abtech!

Team Honda - well sorta...
showmethebombs is offline  
post #11 of 24 Old 03-21-2006, 4:42 PM Thread Starter
 
showmethebombs's Avatar
 
Join Date: 08-09-2001
Location: Vermont
Age: 42
Posts: 4,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 23
 
Send a message via AIM to showmethebombs Send a message via MSN to showmethebombs Send a message via Yahoo to showmethebombs
Re: Linksys Help...

Quote:
Originally Posted by southpark460
Won't work... You have the same internal IP range at both locations. You need to change one side or the other...
ok, that is the only thing I was guessing about....

Team Honda - well sorta...
showmethebombs is offline  
post #12 of 24 Old 03-21-2006, 5:03 PM
 
southpark460's Avatar
 
Join Date: 05-26-2005
Location: Indianapolis, IN
Age: 43
Posts: 806
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 17
     
Send a message via AIM to southpark460 Send a message via Yahoo to southpark460
Re: Linksys Help...

Quote:
Originally Posted by showmethebombs
ok, that is the only thing I was guessing about....
Yeah, with a remote VPN it'll actually try to route IP vs. bridging it so you'll need different subnets! Not sure if that alone will fix it or not, but it's all about the baby steps...
southpark460 is offline  
post #13 of 24 Old 03-21-2006, 5:28 PM
 
abtech's Avatar
 
Join Date: 06-05-2001
Location: Murder City, Michigan
Age: 69
Posts: 8,271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 39
                 
Re: Linksys Help...

Quote:
Originally Posted by southpark460
Yeah, with a remote VPN it'll actually try to route IP vs. bridging it so you'll need different subnets! Not sure if that alone will fix it or not, but it's all about the baby steps...
and the extra integer in the IP address . . .

and your girlfriend too.
abtech is offline  
post #14 of 24 Old 03-21-2006, 5:51 PM
 
ND4SPD's Avatar
 
Join Date: 07-07-2002
Location: US
Age: 16
Posts: 16,568
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 50
                     
Re: Linksys Help...

Quote:
Originally Posted by abtech
and the extra integer in the IP address . . .
What class are those IP's anyway?
ND4SPD is offline  
post #15 of 24 Old 03-21-2006, 5:59 PM
 
abtech's Avatar
 
Join Date: 06-05-2001
Location: Murder City, Michigan
Age: 69
Posts: 8,271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Reputation Power: 39
                 
Re: Linksys Help...

Quote:
Originally Posted by ND4SPD
What class are those IP's anyway?
Class Z

and your girlfriend too.
abtech is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Honda Motorcycles - FireBlades.org > Other > Off-Topic

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Motorcycles - FireBlades.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
A valid e-mail address is REQUIRED. You will not have access to any site features until you activate your account using the activation e-mail that is sent to this address.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linksys cam (wireless) showmethebombs Off-Topic 1 11-03-2005 9:10 PM
HELP HELP! Bike idling poor and stalling WhooHoo Honda FireBlade 11 04-20-2004 8:21 PM
HELP- help me decide! bregazzi Honda FireBlade 4 03-17-2004 9:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome