Honda Motorcycles - FireBlades.org banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
I bought a CBR900RR this past saturday, rode it all weekend, and on easter night it stopped running.

Found melted wires under the seat from the rectifier to the stator, my battery wouldn't charge over 11 volts, and it started having some pretty strange issues i've never heard seen before.

Presumably the rectifier is toast, BUT. When I turn the key on, the lights come on very dim of course, but when I flick the kill switch to run the RPM's jump up to like 8 grand. It doesn't make any sense to me, anyone have any experience with something like this. I will post a video and several photos of the carnage.

Thanks in advance for the help ladies and gents.



Cbr900rr weird issue - YouTube
 

·
Registered
Joined
·
191 Posts
:welcome:i have not seen this before .. i also have a 96 900rr.. & mine definately does not sweep the tach with the kill switch ...im hoping you will find some help soon .im sure that someone on here can aim you in the right direction
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
Someone posted on my other youtube video of it and they said a rectifier issue can cause stuff like that to happen with the tach and speedo. Who knows. Hopefully someone chims in.

Thanks for the welcome mate, I love the bike it ran great for a few days then she was spanked.
 

·
Registered
Joined
·
191 Posts
Someone posted on my other youtube video of it and they said a rectifier issue can cause stuff like that to happen with the tach and speedo. Who knows. Hopefully someone chims in.

Thanks for the welcome mate, I love the bike it ran great for a few days then she was spanked.
did it ssit up a while before ?
 

·
Registered
Joined
·
316 Posts
welcome to the forum. u need to replace those connectors and get urself a new rectifier. sorry i can't explain the surge on the tach.
 

·
Super Moderator
Joined
·
32,034 Posts
I bought a CBR900RR this past saturday, rode it all weekend, and on easter night it stopped running.

Found melted wires under the seat from the rectifier to the stator, my battery wouldn't charge over 11 volts, and it started having some pretty strange issues i've never heard seen before.

Presumably the rectifier is toast, BUT. When I turn the key on, the lights come on very dim of course, but when I flick the kill switch to run the RPM's jump up to like 8 grand. It doesn't make any sense to me, anyone have any experience with something like this. I will post a video and several photos of the carnage.

Thanks in advance for the help ladies and gents.



Cbr900rr weird issue - YouTube

You need to get a multimeter and a manual and do the tests of the charging system to determine what has failed.
And charge the battery of course.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
I bought a CBR900RR this past saturday, rode it all weekend, and on easter night it stopped running.

Found melted wires under the seat from the rectifier to the stator, my battery wouldn't charge over 11 volts, and it started having some pretty strange issues i've never heard seen before.

Presumably the rectifier is toast, BUT. When I turn the key on, the lights come on very dim of course, but when I flick the kill switch to run the RPM's jump up to like 8 grand. It doesn't make any sense to me, anyone have any experience with something like this. I will post a video and several photos of the carnage.

Thanks in advance for the help ladies and gents.



Cbr900rr weird issue - YouTube


Hi I have same problem with my 95 blade, same wires melt and playing tacho, ebay new connector 3.99£ from china.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top