Honda Motorcycles - FireBlades.org banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Hi my blade has the f1 light on it just keeps flashing, i have tried counting the flashes but just keeps going, so dont know which error code it is?:idunno::idunno:
was riding my bike when the light came on didnt notice any difference in performance until i stopped and noticed it doesnt seem to tick over properly, and when cold it doesnt tick over until temp gets to 40degree then seems fine,
i checked the servo which goes to the flap on the exhuast and it does move when you ref the bike so all seems ok, i even took it apart as they have plastic kogs and seems fine, i changed all the plugs incase a duff plug but still the same.
the f1 flashes every couple of seconds any ideas or i will have to take it to honda dealer and cant afford a big bill this time of year :idunno:
 

·
Premium Member
Joined
·
32,034 Posts
Hi my blade has the f1 light on it just keeps flashing, i have tried counting the flashes but just keeps going, so dont know which error code it is?:idunno::idunno:
was riding my bike when the light came on didnt notice any difference in performance until i stopped and noticed it doesnt seem to tick over properly, and when cold it doesnt tick over until temp gets to 40degree then seems fine,
i checked the servo which goes to the flap on the exhuast and it does move when you ref the bike so all seems ok, i even took it apart as they have plastic kogs and seems fine, i changed all the plugs incase a duff plug but still the same.
the f1 flashes every couple of seconds any ideas or i will have to take it to honda dealer and cant afford a big bill this time of year :idunno:

Have you had the tank up recently?
I'd check the vacuum hose to the MAP sensor.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #3
Hi i will check again but dont think it is that as i hadnt lifted the tank before the f1 light came on, the last problem i had with the bike i had a headlight bulb blow which i changed but no f1 light on then it came on about a week later .
have had the tank removed since then when i changed the plugs, but still no joy, so annoying as the bike runs well when warm, but frightened i might be doing damage if i keep riding
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
were is the map sensor? i
just changed my motor and im having some issues as well. fi light was on and was idling very low like almost about to stall. then the light went off and then it idled good but loss of power after 5 6000 rpm just seems like it cuts out when you rev it??? but i also noticed a vacume line that seemed like it should go somewere?? or maybe it was a breather????????????????
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #5
Map sensor is on the air box, right hand side just underneath the air box held on with one philips screw, just had my bike checked at Honda dealer and said it's a map sensor fault, £289 for a new sensor!!!
Now bought a second hand one just hope it works
 

·
Premium Member
Joined
·
32,034 Posts
were is the map sensor? i
just changed my motor and im having some issues as well. fi light was on and was idling very low like almost about to stall. then the light went off and then it idled good but loss of power after 5 6000 rpm just seems like it cuts out when you rev it??? but i also noticed a vacume line that seemed like it should go somewere?? or maybe it was a breather????????????????

Is the vacuum line connected to the fuel pressure regulator?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #8
Just a thought while I'm waiting fir my replacement map sensor if it doesn't work would a power commander do the same job?
Would it replace the senders from the air box or am I getting confused lol
 

·
Premium Member
Joined
·
32,034 Posts
Just a thought while I'm waiting fir my replacement map sensor if it doesn't work would a power commander do the same job?
Would it replace the senders from the air box or am I getting confused lol

Nope, you still need the sensors for the PC.
Was the sensor actually bad or are you just replacing it anyway?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #10
Honda said it was a map sensor fault so that's what I'm going to replace just praying it works as I'm getting fed up now losing faith
 

·
Premium Member
Joined
·
32,034 Posts
Honda said it was a map sensor fault so that's what I'm going to replace just praying it works as I'm getting fed up now losing faith

Sure, but a fault simply means it's not working which could be because the vacuum hose or wiring is the problem.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top