Honda Motorcycles - FireBlades.org banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter #1
well my MIL light is on, not blinking or anything. It comes on after a while and sometimes doesnt lol. The FI light is on with it also. Someone told me it might be the servo motor on the exhaust going( a rock or something got into it and broke the gear) but my manual says its a loose service wire or faulty ECM, but the bike runs perfect. Any ideas or anything? PLease help thanx
 

·
Administrator
Joined
·
8,596 Posts
Is it coming on while you're riding? According to the service manual

"The malfunction indicator lamp(MIL) will start
blinking only with the side stand down and with the engine off (enginestop switch in
RUN) or engine revs are below 5,000 rpm . In any other conditions, the malfunction
indicator lamp (MIL) will illuminate and stay on."


If it's intermittent, and you're not getting any codes, I would think it was a loose wire like the manual says.
 

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter #3
so i should turn the ignition on, and read the blinks and get the code right? and it stays on during riding to tell me theres codes basically. ALso arent the FI light and MIL light basically one thing, like one cant go on without the other right? Ill go check the bike now
 

·
Registered
Joined
·
12,773 Posts
that sounds like whats happening with my bike. The light won't be on when I turn the bike on for the first time of the day but just up the street it comes on. Originally it gave me the code for the ECT sensor so I ordered one but then the next day it switched and gave me the code for the TP sensor. Haven't been able to figure out what the problem is so it's going in tomorrow to get checked. Also my servo motor makes noise and doesn't want to return fully to the 0 position. When I turn the ignition and kill switch to run the motor turns but then keeps trying to turn. I cna turn it back to where it should be by hand but then it just gets off again after riding.
 

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter #7
i guess im gonna drop it off to get checked but how can i check my servo myself? take the cover off and what not iguess right?
 

·
Registered
Joined
·
12,773 Posts
Abuddha20 said:
i guess im gonna drop it off to get checked but how can i check my servo myself? take the cover off and what not iguess right?
well the servo motor is tucked up underneath the back edge of the frame behind the engine on the left side. there are 3 little cables attached to it.
 

·
Registered
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter #9
ok i did the test and it came up 9 blinks which says my IAT sensor so i guess im gona go get one. ANyone know what could happen if i rode wit it bad for now?
 
1 - 9 of 9 Posts
Top